• Hyppää pääsisältöön
  • Hyppää ensisijaiseen sivupalkkiin
  • Hyppää alatunnisteeseen

Setlementti Ukonhattu ry

Ukonhattu on perustettu vuonna 1995 ja se toimii yhtenä Suomen Setlementtiliiton jäsenyhdistyksenä. Ukonhatun palvelukodeille ja vapaaehtoistoiminnalle on myönnetty Sosiaali- ja terveyspalvelujen laatuohjelman mukainen laaduntunnustus (SHQS) vuosina 2006, 2009, 2012, 2015 ja 2018.

  • Etusivu
  • Ukonhattu
    • Hallitus
    • Arvot, missio ja visio
    • Tiedotteet
    • Avoimet työpaikat
    • Laadun tunnustus
    • Suomalainen setlementtiliike
  • Kotimme
    • Kimppatalo
    • Karpalokoti
    • Hoivakoti Alli
    • Seniorikoti
    • Näin pääset Ukonhattuun asumaan
  • Kansalaistoiminta
    • Vapaaehtoistoiminta
    • Kortteliklubit
    • Ryhmätoiminta
  • Päivätoiminta
    • Mielenterveyskuntoutujien päivätoiminta
    • Kehitysvammaisten päivätoiminta
  • Ateriapalvelu
    • Keittiömme
    • Ruokalista
    • Lounastilaukset
  • Ota yhteyttä

Keittiömme

Tarvitsee vain seurata herkullista tuoksua – ja löydät Kimppatalon päätalolle Saarniin. Täällä on Ukonhatun keittiö, jossa valmistamme asukkaillemme aamupalaa, lounasta, päiväkahveja, päivällistä ja iltapalaa.

Keittiömme erikoisuus on, että myös ulkopuoliset voivat tilata meiltä aterioita. Tätä mahdollisuutta käyttää päivittäin noin 50 leppävirtalaista.

Kahvi alkaa tuoksua Saarnissa vartin yli seitsemän – keittiö on avoinna joka päivä aamukuudesta iltaviiteen. ei oo

Aamupala katetaan pöytään puoli kahdeksalta Sinikellon ja Auringonkukan väelle. Muissa yksiköissä puuro porisee niiden omassa keittiössä.

Vuodesta toiseen suosikkilistan ykköspaikalla on sama herkku: kun on makaronilaatikkopäivä, kattilassa kiehuu kahdeksan kiloa makaronia. Keittopäivinä ruokaa pyöräytetään 40 litran verran.

”Ruokailu on merkittävää jo sen vuoksi, että se rytmittää asukkaiden päivää tärkeällä tavalla”, sanoo vastuuemäntämme Teija Thitz, joka vastaa keittiön toiminnasta kolmen emännän kanssa.

Kauha, kakkuvuoka, ja jättisurvin – Ukonhatun emännät hallitsevat kaikki mahdolliset työvälineet. Tuula Könönen (vas.), Lea Holopainen, Tiina Tarkiainen ja Teija Thitz.

Kvartetti suunnittelee yhdessä kuuden viikon kiertävän ruokalistan. Lista elää myös vuodenaikojen mukaan: kesällä kevyempää, talvella tuhdimpaa. Juhlapyhinä valmistetaan suomalaisia perinneruokia.

Lista täyttää kaksi tärkeää asiaa: ravitsemussuositukset sekä asiakkaiden toiveet.

Lisäksi vanhuksille laaditaan oma ruokalistansa: pehmeää, soseutettua, hyvin sulavaa. Vanhusten toiveiden mukaan listalla on keittoja, perunoita ja kastikkeita sekä paljon marjoja.

”Kun ihminen on 90-vuotias, hänellä on jo lupa esittää toiveita siitä, mitä hän haluaa syödä”, pääemäntä Teija Thitz näkee. Hän painottaa, että lautasella näkyy kotimaisuus:

”Käytämme vain suomalaista lihaa ja vihanneksia. Marjat tulevat Pielavedeltä, perunat ja juurekset Suonenjoelta.”

Vähintään kahdesti viikossa keittiössä tuoksuu tavallistakin herkullisemmalta. Silloin leivotaan. Arkipäiville marja- ja hedelmäpiirakoita, pullaa tai jotain suolaista. Viikonlopuiksi kahvikakkua ja vähän parempaa piirakkaa.

Ateriapalvelumme jokaiseen kotiin

Tilaa meiltä lounas – ja me tuomme aterian kotiisi Leppävirran kirkonkylän alueella. Kätevää!

Kuljetamme joka kuukausi noin tuhat ruoka-annosta leppävirtalaisille asiakkaillemme. Keskimäärin lounastilauksia on päivittäin noin 40.

Lounas sisältää jäähdytetyn pääruuan, salaatin tai leikkeleen, jälkiruuan ja kahvileivän. Aterian hinta on 8,90 euroa.

Julkaisemme verkkosivullamme ruokalistan, josta näet aina seuraavan viikon ateriat. Tilauksen ateriakuljetuksesta voit jättää meille edellisenä päivänä puhelinnumeroihin 044 389 8222 ja 040 578 1271.

Oma työntekijämme Olli Räsänen kuljettaa ateriat tilaajille. Räsänen on mies, jota tilaajat osaavat odottaa – ja joka palvelualttiina tekee paljon muutakin kuin toimittaa aterian perille. Kuulumisten vaihtamisen lisäksi Räsänen saattaa napata asiakkaan roskapussin ja viedä sen mennessään.

Jos asiakas ei avaa oveaan, otamme yhteyttä omaisiin ja selvitämme, onko jotain tapahtunut.

Lähtipä ruoka Saarnin keittiöstä Ukonhatun muihin yksiköihin tai ulkopuolisille tilaajille, yksi asia yhdistää:

”Kaikille on teroitettu, että kun annos lähtee meiltä, sen pitää olla niin nätisti aseteltu, että varmasti kehtaa tarjota”, pääemäntä Teija Thitz raamittaa.

Ensisijainen sivupalkki

  • Keittiömme
  • Ruokalista
  • Lounastilaukset

Footer

Setlementti Ukonhattu

Y-tunnus 1042404-2

Itäkalliontie 5
79100 Leppävirta

Toiminnanjohtaja
Eija Teerineva
044 524 2000

Palvelukotien johtaja
Johanna Kärkkäinen
044 389 8202

Toimisto

Toimistosihteeri
Tuija Tuhkanen
044 389 8220

info(a)ukonhattu.fi
Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@ukonhattu.fi

”Facebook syöte”

Copyright © 2021 · Infinity Pro on Genesis Framework · WordPress · Kirjaudu sisään

Sivustomme käyttää evästeitä hyvän käyttökokemuksen varmistamiseksi ja sivuston käytön mittaamiseen. Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt evästeiden käytön.HyväksynRekisteri- ja tietosuojaseloste